DSC_0171

Vikten av bilder i en blogg

Vikten av att ha snygga bilder i en blogg har blivit otroligt mycket mer viktigt nu än var det var för några år sen, idag kräver läsarna mer av en blogg än bara en massa text med en massa mediokra bilder. Vill man synas så får man nästa bli sin egna fotograf, jag känner att jag är så pass duktig på fotografering att mina bilder fyller den funktion som de ska i mina bloggar. Men för alla de som inte kan eller vill lära sig fota så finns det sjukt många olika ställen att köpa bilder på. En del tycker jag har mycket skitbilder och en del har en massa bra bilder, vad man ska tänka på är att om det är bra så kostar det, för om ni trodde att bilder på nätet var gratis att ta så trodde ni helt fel. De flesta som fotar lägger nog in sin stämpel eller att de på något sätt kan spåra sin bild. Visa de sig att ni då tagit bilden så kan det bli dyrt för er, men ingen är väl så dum att den tar något som inte är ens eget eller hur.

Men om ni är en av de alla som är seriös med er blogg så tar ni inte bilder bara höger och vänster utan ni köper bilder eller ta egna bilder och lägger upp i er blogg. De bilder som finns på min blogg får man inte ta utan att fråga om lov först, jag är aldrig omöjlig med bilderna om man ber snällt och uppge vem som fotat. För er andra så hänvisar jag till företaget folio.se som har mycket bra bilder som ni kan köpa för en ganska vettig summa.

Här kommer en bild från dagens fotografering, bilden är tagen på det underbara stället Silverforsen som är min egna oas i Blekinge.

DSC_0171